F-Secure

F-Secure SAFE – 3 laitetta

|
Ale!

F-Secure SAFE – 3 laitetta

F-Secure

3 Laitetta, 1 Vuosi

59,90  34,90 -42%Varastossa

Turvallinen maksu
suoraan verkkopankista

Toimitus heti
sähköpostilla

Ota heti
käyttöön

Tuotetunnus (SKU): fsec-safe3 Osasto: Avainsanat tuotteelle , ,

F-Secure SAFE sisältää monia ominaisuuksia jotka pitävät verkkokäyttösi turvassa

VIRUSTORJUNTA

SAFE sisältää virus­torjunta­ominaisuuden, joka pysäyttää vaaralliset tiedostot ja estää niitä tartuttamasta tieto­konettasi. Mutta miten se toimii?

Haittaohjelma

Aina kun lataat tiedoston, avaat sähkö­postin liitteen tai asennat selaimeesi lisä­osan, olet vaarassa tartuttaa tieto­koneesi haitallisilla tiedostoilla eli haitta­ohjelmilla. Rikolliset kehittelevät jatkuvasti uusia keinoja huijata käyttäjiä lataamaan haitta­ohjelmia naamioimalla ne vaarattomiksi ja jopa ujuttamalla niitä luotettavina pidetyille sivustoille.

Security Cloud

F-Secure Security Cloud on jatkuvasti päivitettävä online-­tieto­kanta, jossa on tietoja haitta­ohjelmista. Ladatut tiedostot, jotka ovat potentiaalisesti kaikkein haitallisimpia, tarkistetaan Security Cloud ‑tieto­kannasta ennen kuin ne tavoittavat tieto­koneesi. SAFE tarkastaa reaali­ajassa myös jokaisen tiedoston heti, kun se tavoittaa tietokoneesi.

VERKKO­PANKKI­SUOJAUS

Pankkiasioiden hoitaminen netissä sisältää yllättäviä riskejä. Kuinka varmistat, etteivät salaiset tietosi ja rahasi päädy rikollisten käsiin?

F-Secure SAFEssa on monta kerrosta, jotka suojaavat sinut verkossa. Yksi näistä kerroksista turvaa yhteyden sinun ja pankkisi välillä — sen nimi on verkkopankkisuojaus.

Kun kirjaudut verkko­pankkiisi ilman verkko­pankki­suojausta, haitta­ohjelma tai muu yhteys saattaa saman­aikaisesti lähettää salaisia pankki­tietojasi myös muualle!

Kun kirjaudut tieto­koneellasi pankkiin verkko­pankki­suojaus päällä, SAFE katkaisee kaikki verkko­yhteydet, joita se ei ole varmistanut turvallisiksi.

Kun F‑Secure SAFE ja verkko­­pankki­suojaus ovat päällä, sinun ei tarvitse stressata. Laitteesi, pankki­tilisi ja koko digitaalinen elämäsi ovat turvassa!

KIRISTYS­HAITTA­OHJELMAT

Miltä tuntuisi, jos menettäisit yhtäkkiä kaikki tieto­koneesi tiedostot ja saisit ne takaisin vain maksua vastaan? Kiristys­haitta­ohjelmat ovat totisinta totta, mutta ne voi onneksi päihittää.

Miten kiristys­haitta­ohjelma toimii?

Tiedot salaava kiristys­haitta­ohjelma salaa tieto­koneesi tiedostot, etkä saa tiedostoja auki ilman salauksen purkuun tarkoitettua avainta. Purku­avainta vastaan sinulta kiristetään raha­summaa, joka on yleensä 300–500 euroa. Maksu vaaditaan useimmiten bit­coineina, vaikeasti jäljitettävänä virtuaali­valuuttana.

Miten kiristyshaittaohjelma voi saastuttaa tietokoneen?

Kiristys­haitta­ohjelmaan voi törmätä eri tavoin: avaamalla haitallisen sähkö­postin liite­tiedoston, vierailemalla haavoittuneella tai pahan­tahtoisella verkko­sivustolla tai napsauttamalla haitallista mainosta. Et välttämättä huomaa saaneesi tartunnan ennen kuin tiedostosi on jo lukittu.

Miten saan tiedostoni takaisin?

Kukaan ei halua maksaa pyydettyjä lunnaita. Vaikka maksaminen on yksi keino saada tieto­kone ja sen tiedostot takaisin omaan haltuun, ei lunnaiden maksaminenkaan aina riitä. Paras tapa suojautua ennakkoon on varmuus­kopioida säännöllisesti: vaikka joutuisitkin hyökkäyksen kohteeksi, voit palauttaa kallis­arvoiset tiedostosi varmuus­kopiosta.

Entä jos en ole huolehtinut varmuuskopioinnista?

Jos tiedostosi kaapataan eikä sinulla ole varmuus­kopioita, kannattaa ensin tarkistaa onko saatavilla salauksen­purku­työ­kalua, jolla kyseisen kiristys­haitta­ohjelman tekoset saisi kumottua. Kannattaa myös kertoa omasta tilanteestaan Bleeping Computerin kaltaisilla tuki­foorumeilla, joissa käydään paljon keskusteluja erilaisista kiristys­haitta­ohjelmista. On myös suositeltavaa tehdä hyökkäyksestä rikos­ilmoitus paikallisille viran­omaisille.

5 tapaa suojautua kiristyshaittaohjelmilta

  1. Varmista, että käytät kunnollista tietoturvaratkaisua, joka suojaa kaikkia laitteitasi (PC:t, Macit, äly­puhelimet ja tabletit). F-Secure SAFE suojaa kaikilta tunnetuilta kiristys­haittaohjelmilta ja myös vasta julkisuuteen tulleilta uhkilta.
  2. Varmuuskopioi säännöllisesti datasi. Säilytä varmuus­kopiot erillään verkosta, jolloin ne eivät voi saastua. Muista myös tarkistaa varmuus­kopioiden toimivuus säännöllisesti.
  3. Pidä laitteidesi ohjelmistot aina ajan tasalla, niin ehkäiset vanhentuneiden ohjelmistojen tieto­turva-aukkojen hyödyntämistä. Voit käyttää apunasi työ­kaluja, jotka tunnistavat vanhentuneet ohjelmisto­versiot ja ehdottavat niiden päivittämistä ajan tasalle.
  4. Suhtaudu varauksella sähkö­postitse saamiisi linkkeihin ja liite­tiedostoihin. Rikolliset jäljittelevät taidokkaasti erityisesti isojen brändien, kuten Amazonin ja FedExin, sähkö­posteja. On parempi kirjoittaa osoitteet käsin selaimeen kuin napsauttaa niitä suoraan sähkö­postista. Ole erityisen valppaana, jos liite­tiedosto pyytää lisä­oikeuksia tai käynnistämään makron tai muuta sisältöä.
  5. Rajoita selainten lisäosien (pluginien) käyttöä. Estä tunnetusti haavoittuvimmat lisäosat kuten Flash Player ja Silver­light silloin kun et käytä niitä. Voit tehdä tämän selaimesi lisäosia koskevista asetuksista.

PERHESÄÄNNÖT

Perhesäännöt ovat F‑Secure SAFEn ja TOTALin ominaisuuksia, jotka auttavat vanhempia luomaan terveen verkko­ympäristön lapsilleen seuraavien työ­kalujen avulla:

Aikarajoitukset

Aikarajoitukset on toiminto, jolla vanhemmat voivat valita laitteen käytön lopetuksen ajankohdan. Esimerkiksi Inter­net ja tietyt sovellukset voidaan poistaa käytöstä kello 20 arkisin ja kello 22 perjantai- ja lauantai-iltaisin.

Sovellustenhallinta

Sovellustenhallinnan avulla vanhemmat näkevät, mitä sovelluksia lapset ovat asentaneet, ja päättää, mitkä sovellukset estetään, sallitaan tai minkä sovellusten käytölle asetetaan aikarajoituksia.

Sisällön esto

Sisällön eston avulla vanhemmat voivat päättää, mitä sisältöä lapselle voi näyttää lapsen iän mukaan.

Etsintätoiminto

Etsintätoiminnolla vanhemmat voivat paikantaa lastensa laitteet ja näyttää niiden sijainnin kartalla. Toimintoa voi käyttää myös koti­matkalla eksyneiden lasten paikantamiseen!

Vihje perhesääntöjen käyttöönottoon

Jos meidän pitäisi antaa yksi vihje, jonka haluaisimme antaa perhe­sääntöjä käyttäville vanhemmille, se on tämä: istu alas lapsesi kanssa, määrittäkää perheenne säännöt yhdessä ja valmista lapsesi siihen, että he voivat ottaa online-käyttönsä omaan haltuunsa. Joskus he kuitenkin ovat vastuussa omasta elämästään ja online-käyttäytymisestään.

Tekniset tiedot

TUETUT KÄYTTÖJÄRJESTELMÄT

Windows 7 (SP1) tai uudempi, macOS 10.13 (High Sierra) tai uudempi, iOS 11 tai uudempi, Android 5.0 tai uudempi. ARM-pohjaisia tabletteja ei tueta.

KIELIVAIHTOEHDOT

čeština, dansk, Deutsch, eesti, English, español, español latinoaméricano, français, français canadien, italiano, lietuvių, magyar, Nederlands, norsk, polski, português, português brasileiro, română, slovenščina, suomi, svenska, tiếng Việt, Türkçe, български, ελληνικά, русский, 日本語简体中文繁體中文 (香港)繁體中文 (台灣)